Уџбеници

Овде можете видети листу уџбеника за текућу и следећу школску годину.

Матурски испити

Oвде можете преузети збирку из српког језика као и тестове који су протеклих година били на матурском испиту и њихова решења.

Школски календар

Настава и други облици образовно - васпитног рада у основној школи се остварују у току два полугодишта. У овом календару погледајте планиран распоред.

Пошумљавање

Published: Monday, 21 October 2019

Позиву „Покрета горана Кикинде“ одазвали су се и еко-јуниори.

У петак, 18. октобра 2019. године, еко-јуниори заједно са наставницом Невеном Месарош, педагогом и директором школе учествовали су у акцији пошумљавања парка „Дударница“ у Башаиду.

У акцији пошумљавања је засађено 50 садница црног бора. Циљ овакве акције је развијање бриге о животној средини. Поред подизања свести о заштити природе, бризи да је очувамо за будуће генерације, уживали смо у дружењу и сунчаном дaну. Хвала председнику МЗ, Микалачки Бојану, на помоћи и освежењу након зелене акције. И наравно, фотографу, Биримац Горану, који је забележио сваки тренутак ове акције.

ФОТОГРАФИЈЕ

Еко јуниори

Published: Monday, 21 October 2019

У току Дечје недеље, еко-јуниори одржали су вршњачку едукацију својим млађим другарима о угроженим врстама животиња.

На интерактивном предавању ученици четвртог разреда сазнали су које су то најугроженије врсте на планети и зашто је и данас заступљена илегална трговина животињама.

Причали смо еко системима и стаништима у којима живе животиње и зашто нам је важно да та станишта очувамо.

ФОТОГРАФИЈЕ

Квиз „ЗВРК“

Published: Monday, 21 October 2019

У среду, 9. октобра 2019. године, ученици 5. и 6. разреда учествовали су у игроквизу. Ученици 7. разреда, Петра Бакић и Елион Тотај, заједно са наставницом хемије Невеном Месарош, водили су игроквиз, који смо назвали „Зврк“.

Свако одељење имало је своју екипу учесника, а остали ученици су навијали за свој тим. Квиз „Зврк“ се одвијао кроз три игре: "Игра речима"; „Пази, пази!“ и  „Питам се, питам“.

Делић сјајне атмосфере делимо са свима Вама кроз фотографије и видео снимке.

ФОТОГРАФИЈЕ

Наши ђаци на истраживачком задатку

Published: Monday, 21 October 2019

Све је почело у четвртак, 26. септембра, када су млади истраживачи са својом наставницом хемије Невеном Месарош одлучили да посете највећу научну журку у Кикинди. Наши ученици су са великим ентузијазмом учествовали у интерактивним научним радионицама, које су им дочарале везе у природи, везе око нас и везе између различитих области науке.
Овако је то изгледало на Ноћи истраживача коју смо посетили.

ФОТОГРАФИЈЕ

Eкскурзија еко-јуниора

Published: Saturday, 06 July 2019
У суботу, 22. јуна, наставница хемије, Невена Месарош повела је све "еко-јуниоре" на заслужену зелену авантуру по Сремским Карловцима.
Посетили смо Еколошки центар "Радуловачки" у ком су нас дочекале Ивана и Наташа, које су нас упознале са огромним природним богатством Сремских Карловаца.
У еко центру су нам припремиле интересантну едукативну игру о животињама и биљкама. Потом је уследила шетња карловачким улицама и обилазак "Дворске баште" у којој је едукативна игра настављена.
Препуни утисака запловили смо Дунавом на катамарани.
Ове школске године имали смо бројне зелене акције, едукативна еко предавања, еко квизове, хуманитарне активности и заслужену зелену екскурзију за крај.

Да екскурзија доноси нова знања, нова познанства, повезује културу, обнавља традицију и отвара нове видике, потврдили смо и овом зеленом екскурзијом.

Матурско вече 2018/2019.

Published: Wednesday, 05 June 2019

Албум са прославе Матурске вечери...
Били сте дивни! Честитамо завршетак основне школе!

АЛБУМ СА ФОТОГРАФИЈАМА

Екскурзија Аранђеловац

Published: Wednesday, 15 May 2019

У петак 10.5.2019. ученици старијих разреда рано пробуђени, сањиви али срећни кренули су у највећу радост школских дана- екскурзију!
Аранђеловац, Орашац, Опленац, Први српски устанак, Карађорђе... и још пуно тога... дуга је то прича за ово место, а чујемо да им је прошло као трен!
Након кишних дана, баш за ову прилику грануло је Сунце.

Зелена авантура наших ђака

Published: Wednesday, 15 May 2019

18. априла ученици наше школе учествовали су у еко квизу, који је организовао Секретаријат за заштиту животне средине.
Анђела Гуцул, Петра Бакић, Дуња Грујић и Слободан Антић су представљали нашу школу на овом квизу, који се одржао у великој сали Културног центра у Кикинди. Наше такмичаре бодрили су ученици 8. разреда заједно са наставницом хемије, Невеном Месарош.
Квиз се састојао из две фазе. Током прве фазе такмичари су решавали квалификациони тест о познавању природе која нас окружује, о заштићеним деловима природе, заштићеним биљкама и животињама, а у другој фази су се надметали у брзини датог тачног одговора на постављено питање.
После квиза посетили смо Канцеларију за младе, упознали смо се са њеним радом, уживали смо у краткометразном филму о свим активностима поменуте канеларије, лежећи на удобним лејзи-беговима. Овај сунчан дан смо искористили и за шетњу по Кикиндском тргу уз сладолед с чоколадним преливом.
Радујемо се следећој авантури.

Песничка штафета 5. пут у Башаиду

Published: Wednesday, 15 May 2019

Знате ли шта је заједничко за ,, Пустолова'' ,,Лаку ноћ децо'' и једну ласту коју молимо да буде добар друг и да нам крила један круг, да обиђемо луг и одемо на југ? Све ове и још многе текстове и песме за децу написао је Владимир Андрић, гост наше школе. Песничка штафета зрењанинске библиотеке 45. пут путује по школама, 5. пут код нас!
Једанаест башаидских песника нас је представљало, Владимир понео Анђелину, Слободанову, Николинину и Немањину песму.

Окружно такмичење из немачког језика

Published: Wednesday, 15 May 2019

Са поносом јављамо да се Катарина Ердељан, ученица 8/1 пласирала на Републичко такмичење из немачког језика. На Окружном такмичењу, одржаном у Накову 24.3.2019. Катарина је освојила друго место и пласман на Републичко.
Честитамо Катарини и наставници немачког језика, Оливери Фелбаб на изузетном успеху!

Најбржи читаоци

Published: Wednesday, 15 May 2019

Најбржи читаоци на једноминутном тесту брзине цитања за други разред су Јелена Голић 2/1 и Марина Ковачевић 2/2. Најбржи читалац у генерацији је Марина Ковачевић.
Честитамо!

Школско звоно

На овом линку можете погледати када почињу и завршавају се часови ниже и више смене.