Уџбеници

Овде можете видети листу уџбеника за текућу и следећу школску годину.

Матурски испити

Oвде можете преузети збирку из српког језика као и тестове који су протеклих година били на матурском испиту и њихова решења.

Школски календар

Настава и други облици образовно - васпитног рада у основној школи се остварују у току два полугодишта. У овом календару погледајте планиран распоред.

Реализација образовно-васпитног рада учењем на даљину

Published: Monday, 16 March 2020

Поштовани родитељи,

У прилогу је обавештење о настави на даљину током ванредног стања које је намењено родитељима/законским заступницима ученика.

На следећем линку можете погледати допис.

Ванредно стање

Published: Sunday, 15 March 2020

Поштовани родитељи и ученици,
Као што вероватно већ знате, од понедељка 16.3.2020. године, уводи се ванредно стање. То значи да школе неће радити.
У току сутрашњег дана ће школе добити инструкције од Министарства просвете, науке и технолошког развоја на који начин ће се организовати и спровести настава на даљину.
Нова обавештења можете да пратите на сајту или фејсбук страници школе. О свему ћете бити благовремено обавештени.

Чаробна новогодишња јелка

Published: Tuesday, 17 December 2019

У петак, 13. децембра 2019. године, еко-јуниори и чланови Ученичког парламента су имали чаробно важан задатак. У помоћ им је пристигао најдражи дека са Северног пола.

Чаробне украсе, које су еко-јуниори правили, поделили су свим ђацима у школи. Ученици су на необичним украсима написали своје новогодишње жеље. За време великог одмора новогодишњим жељама украсили смо „чаробну јелку“.

„Јелка чаролија“ украшава хол наше школе, а новогодишње чаролије могу да почну.

ФОТОГРАФИЈЕ

Еко-јуниори уче о животном путу лименке

Published: Thursday, 12 December 2019

У среду, 11. децембра 2019. године, нашу школу посетио је тренер програма "ЛИМЕНКА по ЛИМЕНКА", Немања Коматовић, и на интересантан начин је испричао животни пут лименке.

Еко-јуниори, свесни да је едукација о заштити животне средине од изузетне важности, присуствовали су предавању о рециклажи лименки за пиће, заједно са педагогом школе, Толимир Мишелом и наставницом хемије, Месарош Невеном.

Настављамо да сакупљамо лименке, јер желимо да рециклажа постане навика и да спречимо бацање природних ресурса.

Еко-јуниори поново у зеленој акцији

Published: Monday, 25 November 2019

Сећамо се снажног невремена које је протутњало кроз наше село. 
Величанствена, дугогодишња стабла јаблана нису могла стоички да издрже страшно невреме.

У понедељак, 25. новембра 2019. године, вредни еко-јуниори, чланови школске секције, коју води наставница хемије Невена Месарош, одазвали су се позиву председника МЗ Башаида, Микалачки Бојану, и засадили су младе саднице јаблана.

Еко-јуниори, свесни да је увек право време за бригу о природној средини, са радошћу улепшавају сваки зелени кутак у школи, али и око ње.

Заједно улепшавамо нашу животну средину!

ФОТОГРАФИЈЕ

Посета пчелара

Published: Tuesday, 19 November 2019
Јуче су нас посетили представници Удружења пчелара Кикинде и нашим најмлађим ученицима представили живот пчела и процес добијања меда. То како пчеле живе, шта пчеле раде и како су организоване је толико нестварно, да су неки од нас помислили да су у питању ванземаљци! 
У сваком случају, у питању су невероватна бића!
Након тога, имали смо ,,Медни доручак'' да мало средимо утиске... Пријатно!
 

Совембар

Published: Tuesday, 19 November 2019
У нашој школи се већ другу годину реализује пројектна настава током једне недеље у полугодишту. Током те недеље ученици истражују једну тему кроз више наставних предмета. Ове године тема је била ,,Совембар''- месец сова у нашем крају! Пројекат су реализовали ученици петог и шестог разреда, а пред вама су резултати њиховог рада!
 
Научили су шта сове симболизују различитим народима и у различитим временима, да ли су угрожене, зашто је Кикинда специфична када су сове у питању, да ли постоје песме у којима се спомињу, где их има највише у Башаиду, које су врсте настањене у нашој околини...
А свако ко је икада прошао поред наше школе зна каква опасност вреба када прође испод једне високе брезе! 
 

Пошумљавање

Published: Monday, 21 October 2019

Позиву „Покрета горана Кикинде“ одазвали су се и еко-јуниори.

У петак, 18. октобра 2019. године, еко-јуниори заједно са наставницом Невеном Месарош, педагогом и директором школе учествовали су у акцији пошумљавања парка „Дударница“ у Башаиду.

У акцији пошумљавања је засађено 50 садница црног бора. Циљ овакве акције је развијање бриге о животној средини. Поред подизања свести о заштити природе, бризи да је очувамо за будуће генерације, уживали смо у дружењу и сунчаном дaну. Хвала председнику МЗ, Микалачки Бојану, на помоћи и освежењу након зелене акције. И наравно, фотографу, Биримац Горану, који је забележио сваки тренутак ове акције.

ФОТОГРАФИЈЕ

Еко јуниори

Published: Monday, 21 October 2019

У току Дечје недеље, еко-јуниори одржали су вршњачку едукацију својим млађим другарима о угроженим врстама животиња.

На интерактивном предавању ученици четвртог разреда сазнали су које су то најугроженије врсте на планети и зашто је и данас заступљена илегална трговина животињама.

Причали смо еко системима и стаништима у којима живе животиње и зашто нам је важно да та станишта очувамо.

ФОТОГРАФИЈЕ

Квиз „ЗВРК“

Published: Monday, 21 October 2019

У среду, 9. октобра 2019. године, ученици 5. и 6. разреда учествовали су у игроквизу. Ученици 7. разреда, Петра Бакић и Елион Тотај, заједно са наставницом хемије Невеном Месарош, водили су игроквиз, који смо назвали „Зврк“.

Свако одељење имало је своју екипу учесника, а остали ученици су навијали за свој тим. Квиз „Зврк“ се одвијао кроз три игре: "Игра речима"; „Пази, пази!“ и  „Питам се, питам“.

Делић сјајне атмосфере делимо са свима Вама кроз фотографије и видео снимке.

ФОТОГРАФИЈЕ

Наши ђаци на истраживачком задатку

Published: Monday, 21 October 2019

Све је почело у четвртак, 26. септембра, када су млади истраживачи са својом наставницом хемије Невеном Месарош одлучили да посете највећу научну журку у Кикинди. Наши ученици су са великим ентузијазмом учествовали у интерактивним научним радионицама, које су им дочарале везе у природи, везе око нас и везе између различитих области науке.
Овако је то изгледало на Ноћи истраживача коју смо посетили.

ФОТОГРАФИЈЕ

Школско звоно

На овом линку можете погледати када почињу и завршавају се часови ниже и више смене.