Уџбеници

Овде можете видети листу уџбеника за текућу и следећу школску годину.

Матурски испити

Oвде можете преузети збирку из српког језика као и тестове који су протеклих година били на матурском испиту и њихова решења.

Школски календар

Настава и други облици образовно - васпитног рада у основној школи се остварују у току два полугодишта. У овом календару погледајте планиран распоред.

Линкови

МАТЕРИЈАЛ ЗА УЧЕНИКЕ
ВЕЖБАНКА ЗА УЧЕНИКЕ Вежбанка је скуп веб апликација које ђацима нижих разреда основне школе олакшавају учење и памћење слова азбуке, фонетских парова сугласник-самогласник и читање кратких реченица (Азбука), решавање једначина са бројевима прве десетице (Математика), те памћење исправно написаних речи енглеског језика и препознавање њиховог значења (Енглески).
ДЕЧЈИ САЈТ ЗВРК Дечји сајт са обиље информативних, едукативних и забавних садржаја.
НАЦИОНАЛНА ГЕОГРАФИЈА ЗА ДЕЦУ National Geographic Kids  намењен је деци, а National Geographic Junior је његова лиценцирана варијанта намењена српској деци. Часопис нуди исти квалитет као америчка варијанта, али је прилагођен српској средини.
MICROSOFT - ЕЛЕКТРОНСКИ ЧАСОПИС ЗА МЛАДЕ У оквиру програма „Партнер у учењу” Microsoft покреће електронски часопис за младе (тинејџере узраста од 13-19 година) који ће обухватити теме које су интересантне младим људима.
БОЈАНКЕ Бојанке за децу
СРПСКА КЊИЖЕВНОСТ Антологија српске књижевности доступна за преузимање
КЛИКНИ БЕЗБЕДНО Безбендност младих на мрежи
ПРАВОПИС СРПСКОГ ЈЕЗИКА Велика и мала слова, састављено и растављено писање речи, интерпункција, правописни знаци, скраћенице, писање туђих речи...
ПРЕВЕДИТЕ ЛАТИНИЦУ У ЋИРИЛИЦУ Латиница у ћирилицу
ПРЕДЕДИТЕ ЋИРИЛИЦУ У ЛАТИНИЦУ Ћирилица у латиницу
ОШИШАНА ЛАТИНИЦА

Исправите текст откуцан латиничним словима без квачица у онај са квачицама. Пресловите из једног писма у друго...

ЕНГЛЕСКИ ЗА ПОЧЕТНИКЕ Циљ овог блога је да вас охрабри да истрајете у савладавању енглеског, као и да вам омогући да учите енглески на забаван и лак начин, уз једноставне видео лекције.
ЕНГЛЕСКИ ЗА ПОЧЕТНИКЕ УЗ ВЕЖБЕ И ВИДЕО ЛЕКЦИЈЕ Велики избор лекција и садржаја за савладавање енглеског језика
ИТАЛИЈАНСКИ (и други језици) Идеалан сајт за оне који уче стране језике (преко 20 актуелних), нисте
сигурни како се одређена реч изговара на италијанском, енглеском или неком другом језику, једноставно у поље search укуцајте реч и саслушајте одговор. Сајт захтева регистрацију за пуну употребу.
ГРАМАТИКА ЕНГЛЕСКОГ ЈЕЗИКА Одличан сајт са тестовима и многим примерима
КРОЗ ДИВЉУ ШУМУ WEBA Игра која има за циљ да људи сазнају о дечијим правима. Дете може да схвати где су замке и како да постане вешт у сналажењу на интернету.

PHOTOSYNTH

Бесплатан програм уз помоћ кога од својих фотографија можете направити 3Д галерије
ДОПУНСКИ ЧАС Збирке радова, писмени и контролни задаци из српског језика и математике. Сајт који вреди посетити...

 

МАТЕРИЈАЛ ЗА РОДИТЕЉЕ
КЛИКНИ БЕЗБЕДНО Безбедност младих на мрежи
СУРФОВАЊЕ НА ИНТЕРНЕТУ Савети како да заштитите децу од посета нежељеним сајтовима
БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ НА ИНТЕРНЕТУ 10 начина заштите
БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ НА ИНТЕРНЕТУ још 10 начина заштите

 

МАТЕРИЈАЛ ЗА НАСТАВНИКЕ
КРЕАТИВНА ШКОЛА Промоција размене добрих примера образовне праксе и сарадња наставника путем интернета.
ПРАВИЛНИЦИ Правилници о норми часова. педагошкој норми, наставном програму, наставном плану за други циклус образовања итд...
MICROSOFT „ПАРТНЕР У УЧЕЊУ“ Помоћ у настави и многи корисни садржаји.
МИНИСТАРСТВО ПРОСВЕТЕ Сајт Министарства просвете
ИЗДАВАЧ - КРЕАТИВНИ ЦЕНТАР Званичан сајт издавача
ИЗДАВАЧ - ЕДУКА Званичан сајт издавача
ИЗДАВАЧ - НОВА ШКОЛА Званичан сајт издавача
ИЗДАВАЧ - ЗАВОД Званичан сајт издавача
ЗБОРНИЦА На Порталу просветних радника основних школа Србије у менију са десне стране налазе се планови и програми, примери припрема за час, наставна средства (радни листићи, презентације). Поједине материјале могу преузети и нерегистровани корисници, а сви материјали су доступни само корисницима који се региструју.
УДРУЖЕЊЕ УЧИТЕЉА СЛОВАРИЦА Припреме, радни листићи, презентације и многи други наставни материјали креирани за разредну наставу, постављени на Google Docs.
ОТВОРЕНА ШКОЛА На порталу Отворена школа налази се велики број примера добре наставне праксе, већина је презентована на Саборима учитеља.
ЗБОРНИК РАДОВА "ДИТИТАЛНИ ЧАС" Зборник садржи 290 наставничких радова (припреме и опис тока часа, наставни листићи, мултимедијални садржаји), од тога је око 100 намењено настави у млађим разредима.
ДЕТЕ ПЛУС На сајту Дете Плус, између остали корисних текстова и материјала, налазе се и примери добре праксе учитеља.
ЕДУСОФТ Део комерцијалног образовног портала Едусофт који је посвећен разредној настави. Садржи велики број образовних ресурса (припреме за час, радне листиће, презентације, итд).  Само мали број је бесплатан за преузимање, док комплетне ресурсе могу користити регистровани корисници.
КЕНГУР БЕЗ ГРАНИЦА Ово такмичење организује Друштво математичара Србије са међународном асоцијацијом, са циљем повећања интересовања за математичке и природне науке, као и степен логичког и комбинаторног мишљења, разумевања текстова и коришћења стеченог математичког знања.

Школско звоно

На овом линку можете погледати када почињу и завршавају се часови ниже и више смене.