Уџбеници

Овде можете видети листу уџбеника за текућу и следећу школску годину.

Матурски испити

Oвде можете преузети збирку из српког језика као и тестове који су протеклих година били на матурском испиту и њихова решења.

Школски календар

Настава и други облици образовно - васпитног рада у основној школи се остварују у току два полугодишта. У овом календару погледајте планиран распоред.

О нама

Мала Кикинда – касније Башаид насељен је још давне 1777. а са тим пресељењем стигли су и први учитељи. Података о тој школи и нема, зна се само да је та школа имала два разреда и два учитеља. Нешто касније, у XIX веку школа се налазила у центру села на месту данашњег парка. У то време на челу школе био је свештеник, а касније су бирани учитељи као директори. И  школе и учитеље издржавала је великоцрквена општина, а настава се одржавала у две смене.

Крајем XIX века Башаид је имао 4 школске зграде и 6 учионица, а занимљиво је да су сви учитељи пре ступања у службу давали свечану заклетву! Између 2 светска рата број одељења је растао као и број ученика, а самим тим и учитеља. Од септембра 1919. школе у Краљевини Југославији постају државне. Иако то нама данас изгледа јако далеко, можда и чудно, и тада су се одржавале многобројне школске и ваншколске активности као што су: ручни рад, школске забаве, приредбе, изложбе, екскурзије и хуманитарне акције.

Данашња зградa школе свечано је отворена 12. маја 1973. уз богат културно уметнички програм, разгледање школе и другарско вече за све запослене. Шест година касније, 1977. Школска година је протекла у знаку јубилеја – 200 година од насељавања Башаида.
Наравно да се школа временом стално освежавала новим садржајима, активностима и програмима. Такође је кроз своју прошлост често мењала и називе, а било их је заиста много. Тек од фебруара 1973. она носи име 1. октобар.

У школској 2014/2015. Години наша школа броји 336 ђака распоређених у 18 одељења од 1. до 8. разреда у редовној настави. Школа има значајну улогу у културном и спортском животу села, а опремљена је савременим наставним средствима. Настава се изводи на српском језику, а међу ученицима налазе се ученици српске, мађарске и ромске националности. У школи ради доста млад колектив који се труди сваким даном да унапреди наставни процес и квалитет основног образовања и васпитања. 

Школско звоно

На овом линку можете погледати када почињу и завршавају се часови ниже и више смене.