Уџбеници

Овде можете видети листу уџбеника за текућу и следећу школску годину.

Матурски испити

Oвде можете преузети збирку из српког језика као и тестове који су протеклих година били на матурском испиту и њихова решења.

Школски календар

Настава и други облици образовно - васпитног рада у основној школи се остварују у току два полугодишта. У овом календару погледајте планиран распоред.

Еколошки аларм

Ученици шестог разреда су заједно реализовали активност коришћења микробита и направили аларм који региструје отварање врата. Искористили су два микробита која су повезали радио везом, а затим омогућили да сигнал са једног који се налази залепљен на вратима, стигне до другог који се налази у другој просторији. Када микробит пријемник добије сигнал, он шаље сигнал малом звучнику да се укључи. Тај звук је знак да неко покушава да уђе у просторију јер су се врата отворила. Ученици су имали неколико решења, а како смо имали два звучника на крају смо имали два аларма који су радили. Аларм је на крају упакован у посебно дизајнирану кутију од картона, тако да је цела група ученика имала задужење које су сами себи осмислили и поделили. Посебно их је заинтересовало повезивање самог аларма са звучником помоћу разних жица које је требало правилно уклопити.
Следеће недеље ћемо направити малу измену овог кода. Микробит ће реаговати на упаљено светло у просторији а не на покрет отварања врата.

 

Школско звоно

На овом линку можете погледати када почињу и завршавају се часови ниже и више смене.