Уџбеници

Овде можете видети листу уџбеника за текућу и следећу школску годину.

Матурски испити

Oвде можете преузети збирку из српког језика као и тестове који су протеклих година били на матурском испиту и њихова решења.

Школски календар

Настава и други облици образовно - васпитног рада у основној школи се остварују у току два полугодишта. У овом календару погледајте планиран распоред.

Међународни дан среће

Published: Sunday, 17 March 2019

У петак 15. марта 2019. године у основној школи „1. октобар“ из Башаида је обележен „Међународни дан среће“ који се празнује 20. марта, а установљен је 2011. године. Како су детињство и срећа нераскидиво повезани, ученици од првог до четвртог разреда су у оквиру пројекта „Спорт у школе“ овај дан обележили кроз различите физичке активности. 
Тако су ученици I и II разреда показали различите моторичке вештине у савладавању полигона, а који су сви са пуно успеха и без већих потешкоћа прошли. Ипак, као најсналажљивији се показао ученик II1 одељења Дарко Толмачев, који је полигон прошао за 35,3 секунде.

Са друге стране, ученици III иIV разреда су се опробали и међусобно такмичили у што дужем одржавању фудбалске лопте у ваздуху, тј. жонглирању као и у прескакању вијаче. У жонглирању се као највештији показао ученик IV2 Петар Антић, који је фудбалску лопту 10 пута одбио ногом, пре него што је пала. Вештину прескакања вијаче најбоље су приказали ученици III1 и то Татјана Ацин и Милан Бађок који су вијачу у континуитету прескочили 79, односно 74 пута.

Школско звоно

На овом линку можете погледати када почињу и завршавају се часови ниже и више смене.