Уџбеници

Овде можете видети листу уџбеника за текућу и следећу школску годину.

Матурски испити

Oвде можете преузети збирку из српког језика као и тестове који су протеклих година били на матурском испиту и њихова решења.

Школски календар

Настава и други облици образовно - васпитног рада у основној школи се остварују у току два полугодишта. У овом календару погледајте планиран распоред.

Ледена авантура у Новом Саду

Published: Wednesday, 20 February 2019

15. фебруара, наставница хемије, Невена Месарош је повела наше ђаке седмог и осмог разреда у „ледену авантуру“ по Новом Саду.
У „Леденој дворани Спенс“ неки ученици су први пут стали на клизаљке, али уз помоћ својих другара, који су се раније опробалина клизаљкама по углачаном леду, брзо су савладали технику клизања. На Тргу слободе имали смо прилику да осетимо делић атмосфере са „Фестивала љубави“. У касним послеподневним сатима, стигли смо у „БИГ“ где се укључио таксиметар романтичне комедије „Такси блуз“. Уз кокице и смех, погледали смо овај шармантан и узбудљив филм.
Једва чекамо нови излет до Новог Сада.

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Published: Friday, 15 February 2019

 

Због епидемије грипа настава се обуставља у свим школама до понедељка 25.2.2019.

Ученички Парламент је имао идеју

Published: Friday, 15 February 2019

Весеље, радост и срећа Дана заљубљених дотакла је и нашу школу. Загрнути у боје љубави ученици наше школе показали су и доказали да се љубав дарује раширених руку.

Ученички Парламент је и ове године био маштовит кад је Дан љубави у питању. Поред, већ традиционалног, избора за титулу „Врх друг/другарица“ и „Врх наставник“, чланови Парламента су организовали љубавну пошту у нашој школи. Свим ученицима од првог до осмог разреда поделили су коверте, које су самостално израдили и украсили, преносећи им поруку љубавне поште. Купидонови поштари су направили и љубавно сандуче у ком су сви ученици убацили своја писма намењена симпатији или најбољем пријатељу из школе. На сам Дан заљубљених, Купидонови поштари, доставили су писма на праву „адресу“. Неки ученици су били стидљиви, други изненађени, али су сви били  срећни.Свима желимо пуно љубави -искрене, топле, ђачке и јуначке.

ФОТОГРАФИЈЕ

Дан љубави

Published: Friday, 15 February 2019

Чланови драмске секције Владимир Бандић, Михајло Станишић, Ивана Чолак и Анђела Гуцул, поводом Дана љубави извели су представу ,,Прва љубав'' Бранислава Нушића и показали нам да је и Бранко
 знао шта значи ,,изгубити главу''!
Након представе уследило је проглашење резултата гласања за омиљеног наставника и наравно, проглашење победничке симпатије...

ФОТОГРАФИЈЕ

Онлине курсеви енглеског језика

Published: Thursday, 31 January 2019

Драги ђаци,
обавештавамо Вас да смо у сарадњи са компанијом LINK group обезбедили бесплатне онлине курсеве енглеског језика.
ITAcademy као део компаније LINK group овим курсевима пружа одличну прилику ђацима који желе да усаврше и унапреде своје знање енглеског језика да постану што успешнији у даљем образовању и касније у послу.
Уколико сте ђак од V до VIII разреда и желите да унапредите своје знање енглеског језика позивамо Вас да се пријавите за бесплатан онлине курс енглеског језика код свог наставника који ће одлучити ко ће добити могућност за похађање ових курсева. Уколико будете били један од добитника, добићете поклон код са којим остварујете право на бесплатан курс. Након што добијени код унесете на страни пријаве добићете на мејл сва потребна упутства за похађање изабраног онлине курса.
Позивамо све ђаке да се активно укључе у усавршавање знања енглеског језика како би тиме себи отворили што више могућности за даље образовање и развој каријере.

Школска слава - Свети Сава

Published: Tuesday, 29 January 2019

Погледајте како смо прославили Школску славу- Светог Саву!
У недељу 27.1.2019. у фискултурној сали школе уприличена је ђачка приредба којом су представљени и величани лик и дело Светог Саве.
Хвала нашим кумовима, МЗ Башаид, чији су представници увеличали нашу прославу, хвала нашим будућим кумовима, Фелбаб Дубравки и Милану, Сањи и Живојину!

ФОТОГРАФИЈЕ

Интерактивно предавање са "Горанима Kикинде"

Published: Tuesday, 29 January 2019

Поводом обележавања Међународног дана образовања о заштити животне средине, који се прославља сваког 26. јануара, посетили су нас чланови удружења "Покрет горана Kикинде". Предавању су присуствовали сви еко-јуниори. Ђаци су се упознали са кључним проблемима у области животне средине у нашој околини, проширили су свест о очувању животне средине. Сазнали су колико се дуго обележава Светски дан образовања о заштити животне средине и зашто је важно формално/неформално образовање о очувању животне средине. Еко-јуниори су обогатили своје знање из хемије и разоткрили су због чега се киселе кише зову киселе.

Пакетићи за наше прваке!

Published: Tuesday, 29 January 2019

Поводом Школске славе, Светог Саве, представници Месне заједнице Башаид су традиционално, нашим првацима поклонили пакетиће!
У име наших ђака-првака и колектива школе, захваљујемо се Месној заједници на поклонима!

Акција еко јуниора

Published: Tuesday, 29 January 2019

Неки од начина да помогнемо врапцима у овим хладним данима јесу постављање хранислица по гранама дрвећа, па су веште руке „Еко-јуниора“ направиле хранилице од шишарки и картонских ролни. Ове веома занимљиве и једноставне хранилице за птице уједно и улепшавају школско двориште. Еко-јуниорске патроле свакодневно мотре на постављене хранилице и радују се сваком врапцу који се послужи зрнима!
Руководилац секције, наставница хемије Невена Месарош

Јесењи крос 2018.

Published: Monday, 08 October 2018

Погледајте галерију фотографија са овогодишњег кроса!
ФОТОГРАФИЈЕ

43199609 2013225382302344 7071011805677486080 o

Дан јавних служби

Published: Monday, 08 October 2018

Јуче су ученици наше школе у пратњи наставника Бранислава Милосављева и наставнице Тијане Бугарски, присуствовали манифестацији Дан јавних служби. Манифестација је одржана на тргу у Кикинди. Видели су и испробали разна полицијска возила, возила хитне помоћи, ватрогасна возила...

43065452 890600167811697 4822035125535506432 n

43145684 890601171144930 2302372018508529664 n

Школско звоно

На овом линку можете погледати када почињу и завршавају се часови ниже и више смене.