Уџбеници

Овде можете видети листу уџбеника за текућу и следећу школску годину.

Матурски испити

Oвде можете преузети збирку из српког језика као и тестове који су протеклих година били на матурском испиту и њихова решења.

Школски календар

Настава и други облици образовно - васпитног рада у основној школи се остварују у току два полугодишта. У овом календару погледајте планиран распоред.

Eкскурзија еко-јуниора

Published: Saturday, 06 July 2019
У суботу, 22. јуна, наставница хемије, Невена Месарош повела је све "еко-јуниоре" на заслужену зелену авантуру по Сремским Карловцима.
Посетили смо Еколошки центар "Радуловачки" у ком су нас дочекале Ивана и Наташа, које су нас упознале са огромним природним богатством Сремских Карловаца.
У еко центру су нам припремиле интересантну едукативну игру о животињама и биљкама. Потом је уследила шетња карловачким улицама и обилазак "Дворске баште" у којој је едукативна игра настављена.
Препуни утисака запловили смо Дунавом на катамарани.
Ове школске године имали смо бројне зелене акције, едукативна еко предавања, еко квизове, хуманитарне активности и заслужену зелену екскурзију за крај.

Да екскурзија доноси нова знања, нова познанства, повезује културу, обнавља традицију и отвара нове видике, потврдили смо и овом зеленом екскурзијом.

Матурско вече 2018/2019.

Published: Wednesday, 05 June 2019

Албум са прославе Матурске вечери...
Били сте дивни! Честитамо завршетак основне школе!

АЛБУМ СА ФОТОГРАФИЈАМА

Екскурзија Аранђеловац

Published: Wednesday, 15 May 2019

У петак 10.5.2019. ученици старијих разреда рано пробуђени, сањиви али срећни кренули су у највећу радост школских дана- екскурзију!
Аранђеловац, Орашац, Опленац, Први српски устанак, Карађорђе... и још пуно тога... дуга је то прича за ово место, а чујемо да им је прошло као трен!
Након кишних дана, баш за ову прилику грануло је Сунце.

Зелена авантура наших ђака

Published: Wednesday, 15 May 2019

18. априла ученици наше школе учествовали су у еко квизу, који је организовао Секретаријат за заштиту животне средине.
Анђела Гуцул, Петра Бакић, Дуња Грујић и Слободан Антић су представљали нашу школу на овом квизу, који се одржао у великој сали Културног центра у Кикинди. Наше такмичаре бодрили су ученици 8. разреда заједно са наставницом хемије, Невеном Месарош.
Квиз се састојао из две фазе. Током прве фазе такмичари су решавали квалификациони тест о познавању природе која нас окружује, о заштићеним деловима природе, заштићеним биљкама и животињама, а у другој фази су се надметали у брзини датог тачног одговора на постављено питање.
После квиза посетили смо Канцеларију за младе, упознали смо се са њеним радом, уживали смо у краткометразном филму о свим активностима поменуте канеларије, лежећи на удобним лејзи-беговима. Овај сунчан дан смо искористили и за шетњу по Кикиндском тргу уз сладолед с чоколадним преливом.
Радујемо се следећој авантури.

Песничка штафета 5. пут у Башаиду

Published: Wednesday, 15 May 2019

Знате ли шта је заједничко за ,, Пустолова'' ,,Лаку ноћ децо'' и једну ласту коју молимо да буде добар друг и да нам крила један круг, да обиђемо луг и одемо на југ? Све ове и још многе текстове и песме за децу написао је Владимир Андрић, гост наше школе. Песничка штафета зрењанинске библиотеке 45. пут путује по школама, 5. пут код нас!
Једанаест башаидских песника нас је представљало, Владимир понео Анђелину, Слободанову, Николинину и Немањину песму.

Окружно такмичење из немачког језика

Published: Wednesday, 15 May 2019

Са поносом јављамо да се Катарина Ердељан, ученица 8/1 пласирала на Републичко такмичење из немачког језика. На Окружном такмичењу, одржаном у Накову 24.3.2019. Катарина је освојила друго место и пласман на Републичко.
Честитамо Катарини и наставници немачког језика, Оливери Фелбаб на изузетном успеху!

Најбржи читаоци

Published: Wednesday, 15 May 2019

Најбржи читаоци на једноминутном тесту брзине цитања за други разред су Јелена Голић 2/1 и Марина Ковачевић 2/2. Најбржи читалац у генерацији је Марина Ковачевић.
Честитамо!

Међународни дан среће

Published: Sunday, 17 March 2019

У петак 15. марта 2019. године у основној школи „1. октобар“ из Башаида је обележен „Међународни дан среће“ који се празнује 20. марта, а установљен је 2011. године. Како су детињство и срећа нераскидиво повезани, ученици од првог до четвртог разреда су у оквиру пројекта „Спорт у школе“ овај дан обележили кроз различите физичке активности. 
Тако су ученици I и II разреда показали различите моторичке вештине у савладавању полигона, а који су сви са пуно успеха и без већих потешкоћа прошли. Ипак, као најсналажљивији се показао ученик II1 одељења Дарко Толмачев, који је полигон прошао за 35,3 секунде.

Са друге стране, ученици III иIV разреда су се опробали и међусобно такмичили у што дужем одржавању фудбалске лопте у ваздуху, тј. жонглирању као и у прескакању вијаче. У жонглирању се као највештији показао ученик IV2 Петар Антић, који је фудбалску лопту 10 пута одбио ногом, пре него што је пала. Вештину прескакања вијаче најбоље су приказали ученици III1 и то Татјана Ацин и Милан Бађок који су вијачу у континуитету прескочили 79, односно 74 пута.

Обележили смо 8. март

Published: Sunday, 17 March 2019

Идеја за обележавањем Међународног дана жена први пут се појавила почетком 20. века у доба брзе индустријализације и економске експанзије. Историја овог празника и важност обележавања 8. марта не важе само за поклањање цвећа и пажње, већ за циљ има скренути пажњу на храброст, снагу и могућност жена које истински покрећу свет.

Чланови ученичког Парламента на овај дан поклонили су свакој припадници женског пола честитку са искреним жељама, које су сами направили. Подела честитки се одвијала у кругу школе и ван ње, тако што су чланови Парламента свратили до оближњих продавница, поште и пијаце, како би већем броју жена пожелели срећан 8. март.

Општа култура страних држава

Published: Sunday, 17 March 2019
 

Наши ученици осмог разреда, Катарина Ердељан, Анамарија Хорват и Владимир Бандић учествовали су у гимназијском квизу "Општа култура страних држава" у пратњи наставницe хемије, Невенe Месарош. Домаћини квиза били су професори страних језика и наравно, дочекала нас је наша Андријана Бандић и ученици прве године језичког смера гимназије "Душан Васиљев". 
На овом веома занимљивом квизу наша школа је заузела 3. место и поносно узвикнула "Вени, види, вици" ("Дођох, видех, победих").

Општинско такмичењe из немачког језика

Published: Sunday, 17 March 2019
 

Честитамо нашој ученици осмог разреда, Катарини Ердељан, на освојеном другом месту на Општинском такмичењу из немачког језика!
Општинско такмичење је одржано 24.2.2019.године у ОШ ,,Вук Караџић'' у Кикинди.

Школско звоно

На овом линку можете погледати када почињу и завршавају се часови ниже и више смене.